И директорът на СРЗИ д-р Данчо Пенчев и директорът на ЦСМП-София д-р Георги Гелев са обезпокоени от повишения брой на заболелите в столицата и натиска върху лечебните заведения за болнична помощ в столицата. Въпреки това са уверили заместник-министъра на здравеопазването д-р Тома Томов, че реален проблем няма.

Срещата е била една от многото, проведени този следобед в Министерство на здравеопазването. За тях съобщават от пресцентъра на МЗ, въпреки че медиите очакваха брифинг.

В „Пирогов“ вече няма свободни легла за пациенти с COVID-19

В „Пирогов“ вече няма свободни легла за пациенти с COVID-19

В столичните болници COVID-отделенията са пълни...

Припомняме, в петък държавният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев предложи нови мерки заради нарастналия брой на заразени с COVID-19. Очаква се това да бъде обсъдено и да се вземе решение от МЗ.

Срещата е била по повод изнесените в публичното пространство данни за проблеми с настаняването на пациенти с COVID-19 в столични болници.

Към настоящия момент в столицата има свободни легла за консервативно и интензивно лечение на хора с коронавирусна инфекция. Създадена е добра координация между СРЗИ и ЦСМП-София, така че да не се допуска забавяне при обслужване на пациенти с COVID-19. Ситуацията със свободните легла в София се следи непрекъснато, тъй като тя е динамична.

COVID натиск над болниците

COVID натиск над болниците

Призивът на лекаря е да се ваксинираме

Утре директорът на СРЗИ д-р Данчо Пенчев ще се срещне с директорите на столичните болници за подобряване на взаимодействието в системата.