България бележи 32.8% спад в заболеваемостта от COVID-19 в сравнение с последните две седмици. Това съобщава премиерът Бойко Борисов във Фейсбук, позовавайки се на данните на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията.

Той изтъква, че за същия период в Хърватия заразените са се увеличили със 181%, във Франция - със 106%, в Нидерландия - с 46%, а в Гърция - с 51%.

Докато пандемията в целия свят расте, България е една от малкото страни, които я управляват правилно, подчертава Борисов. Той напомня, че страната ни първа е въвела ограничителни мерки, които са били гъвкави и така икономиката е продължила да работи.

169 нови случая на коронавирус, 7 души починаха

169 нови случая на коронавирус, 7 души починаха

В Благоевград са регистрирани 28 положителни проби

"Реорганизирахме индустрията си, презапасихме се със защитни средства и лекарства. Гарантирахме, че болниците ще издържат на натиска", посочва премиерът и допълва, че благодарение на разумната си финансова политика държавата продължава да отпуска средства за социално-икономически мерки в отговор на кризата.

"В момент, в който световните икономики отчитат рекорден спад, ние подпомагаме индустрията, гражданите, увеличаме доходите и строим в цялата страна. И всичко това - без да сме теглили заем", обобщи той.