Държавата с мерки срещу неразпространението на коронавируса при провеждането на футболни срещи. На среща при премиера са обсъдени противоепидемичните мерки при тренировките и провеждането на футболните мерки. Това стана ясно от думите на спортния министър Красен Кралев.

Периодично футболисти, треньори и длъжностни лица ще минават PCR тестове. Лекарите на отборите ще гарантират здравето на футболистите. Заразен футболист отива под карантина. Останалите футболисти ще се тестват. При негативни резултати продължават участието си в турнирите.

До 12000 зрители ще могат да посещават националния стадион. Те ще сядат през седалка и през ред. Нека всички фенове бъдат отговорни, призова Кралев. Опасността, по думите му, не е отминала и затова настоя мерките да се спазват.

Финалът на Купата за България между ЦСКА-София и "Локомотив" Пловдив ще се проведе пред максимум 12 000 души публика на стадиона.

Здравният министър Кирил Ананиев посочи, че е изпратил писмо до БФС как да се спазват мерките срещу Covid-19. Не се предвижда затягане на мерките, увери той. Настоящите мерки отговаряли на състоянието на заразата в момента. В следващите дни Ананиев очаква спад на заразените. Ако феновете не спазват мерките, държавата ще предприеме строги такива. Здравният министър се надява на коректно поведение от страна на привържениците. Шефът на столичното РЗИ Данчо Пенчев посочи, че отговорността за спазването на мерките е на организатора на спортно събитие.