Две от четирите деца, ударени в катастрофата в столичния ж.к. "Сухата река" по-рано днес, са паднали в реката, пише "24 часа".

Едното от тях е с фрактура на кръста и няма чувствителност в крайниците. Момиче на 15 г., което също е изхвръкнало от моста в Перловската река, е с отворена фрактура на стъпалото. Пострадало е и 17-годишно момче. То е с контузия на подбедрицата. Четвъртото дете - момиче на 16 г., е със счупен глезен. Всички деца са откарани в "Пирогов".

Автомобил блъсна 4 деца в София
Обновена

Автомобил блъсна 4 деца в София

Към мястото пътуват екипи на Спешна помощ

Шофьорът, причинил катастрофата, не е пострадал. Той е около 20-годишен. По думите му е карал с 50 км/ч, но е бил засечен от друг автомобил. Неговата спътничка е потвърдила думите му. Шофьорът е тестван за наркотици.

Малко по-късно от Института за спешна медицинска помощ "Николай Пирогов" съобщиха, че четирите деца са в стабилно състояние и без непосредствена опасност за живота към момента. Те са преминали обстойни прегледи и изследвания.

Пострадалите имат фрактури в областта на долните крайници и таза. Едно от момичетата е със съмнения за комоцио.

Най-сериозно са пострадали момчето и едно от момичетата. Момчето ще претърпи операция по спешност, а момичето най-вероятно - в следващите 24 часа, съобщи директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов.

Другите две момичета остават за активно наблюдение в детската травматология.