Джипитата настояват за изплащане на просрочените задължения за два месеца от разликата в потребителската такса за пенсионерите, както и на средствата от програмите за ваксинопрофилактика.

Припомняме в началото на месеца личните лекари излязоха на протест с искане за премахване на касовите бонове, с които трябва да се отчитат пред НЗОК.

С отворено писмо до министъра на здравеопазването Кирил Ананиев и до председателя на парламентарната комисия по здравеопазване Даниела Дариткова от Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България настояват за изплащане на дължимите им суми за месеците декември 2017 г. и януари тази година.

Министерството обеща е-здравеопазване на джипитата

Министерството обеща е-здравеопазване на джипитата

Потребителските такси не могат да се променят по средата на годината

Общопрактикуващите лекари посочват, че са подали отчетите за февруари тази година, спазвайки наложените въпреки несъгласието си, промени в начина на отчитане в Закона за здравното осигуряване ЗЗО.

От сдружението алармират, че не са извършени и плащанията по националните програми за васксинопрофилактика за месец януари 2018 г.

"Не е ясно основанието, на което отново едностранно не се спазват, произтичащи от закона и НРД задължения и то не от страна на ОПЛ, без да се понася отговорност за тези действия. Настояваме да се съобразите със законовите разпоредби и в най-кратък срок да изпълните задълженията си произтичащи от тях", се посочва още в писмото на личните лекари, изпратено с копие до медиите.

Джипитата недоволни от промените на МЗ в Наредба 8

Джипитата недоволни от промените на МЗ в Наредба 8

Поставя пациентите в неравностойно положение