Бившата шефка на ТЕЛК - Ловеч Донка Минкова, която се върна на работа за ден, преди комисията да бъде закрита временно, има намерение да оспорва всички решения, които са взети в нейно отсъствие. Тя е открила драстично нарушение, макар и в ефира на Нова телевизия да не посочи точно какво. 

Минкова има намерение да сезира и съответните органи, но по думите й всичко направено от ТЕЛК-Ловеч във времето на нейното отсъствие е много сериозно. "Нямах време да информирам изпълнителния директор. От 31 януари до може би днес всички решения са нищожни. Моята следваща стъпка ще е да обжалвам всички решения", заяви Минкова.

Председателката на ТЕЛК - Ловеч се завърна на работа след като съда реши, че може да изпълнява служебните си задължения. Тя беше временно отстранена в края на януари, след като полицията я арестува в момент на получаване на подкуп за издаване на фалшиво решение. По-късно от прокуратурата обявиха, че в ТЕЛК-Ловеч взимали до 1 000 лева подкуп за издаването на решения за инвалидност.

През април Окръжният съд в Ловеч реши да пусне Минкова под домашен арест. Няколко месеца по-късно пък мярката й беше променена на "парична гаранция".

След връщането й на работа преди два дни обаче всички служители на ТЕЛК-Ловеч са подали молби за напускане, тъй като не искат да работят с Донка Минкова. 3000 души се обслужват от Комисията.

Минкова отрече да има вина, както и отхвърли обвиненията на прокуратурата. По думите й фактът, че прокурорът не обжалва решението й за връщане на работа говори, че не я признават за виновна. Ако обвиненията са действителни, трябвало да има проблем да се върне на работа. Минкова обясни и че когато е направила опит да се върне в комисията, изпълнителният директор на болницата Нановска й предложила споразумение да се изплатят 4 брутни заплати и да се оттегли. Донка Минкова няма такова намерение и не приема предложението. Според нея обвиненията за взимане на подкуп са лично отмъщение на определен кръг хора.