Всички служители на ТЕЛК-Ловеч са подали молби за напускане, съобщава БНР.

По тази причина Комисията е застрашена от закриване, след като целият състав не иска да работи с д-р Донка Минкова.

"Д-р Минкова не се връща на работа, защото целият ТЕЛК подава оставка и няма как само тя да остане на работа. Предстои процедура ТЕЛК-ът да бъде закрит", обясни директорът на болницата в Ловеч д-р Румяна Нановска.

Тя заяви, че тази седмица комисията ще работи по график и в пълен състав. Проблемът ще се решава в началото на следващата година. На д-р Минкова е предложено да напусне, като ѝ бъдат изплатени всички обезщетения.

Върнаха на работа подкупната шефка на ТЕЛК-Ловеч, последваха масови оставки

Върнаха на работа подкупната шефка на ТЕЛК-Ловеч, последваха масови оставки

Шестима служители са депозирали искане за освобождаване от длъжност

Самата д-р Минкова обаче бе категорична, че ще се върне на работа и увери, че и тя не желае да работи с хората, които са направили нарушенията, за които е сезирана прокуратурата.

По думи на д-р Нановска ТЕЛК комисията ще преустанови работа до създаването на нова комисия. Тя поясни, че здравният министър Кирил Ананиев е уведомен за това.

Тя бе категорична, че ТЕЛК-Ловеч ще бъде временно закрит.

Припомняме, вчера служителите на ТЕЛК-Ловеч колективно подадоха оставки, след като бившата директорка на ТЕЛК-а д-р Донка Минкова беше върната на работа.

Тя беше временно отстранена в края на януари, след като полицията я арестува в момент на получаване на подкуп за издаване на фалшиво решение. При претърсване на жилището й бяха открити голяма сума пари, както и три папки с медицински документи, необходими за издаване на ТЕЛК решения, в които е имало по 500 лева.

По-късно стана ясно и че в ТЕЛК-Ловеч взимали до 1 000 лева подкуп за издаването на решения за инвалидност.

През април Окръжният съд в Ловеч реши да пусне Минкова под домашен арест. Няколко месеца по-късно пък мярката й беше променена на "парична гаранция".

В ТЕЛК-Ловеч взимали до 1 000 лв. подкуп

В ТЕЛК-Ловеч взимали до 1 000 лв. подкуп

В схемите били замесени всички в комисията