Столичната инфекциозна болница е разкрила два етажа с 80 легла само за COVID пациенти, a към момента свободни легла са общо пет. За това призна проф. Татяна Червенякова, директор на столичната Инфекциозна болница в сутрешния блок на БНТ.

Инфекциозната болница има пространствените възможности, но в отделенията са различни пациенти. Ние трудно можем да спрем останалата инфекциозна патология, а в движение ще се опитваме да увеличаваме броя на леглата. Към този момент остри респираторни инфекции като че ли не се наблюдават, но предстои да има такива. Тепърва ще се организираме в движение, категорична бе проф. Червенякова.

Пациентите с коронавирус се приемат по три начина и част от тях идват в болницата директно с положителни PCR тестове. Много бързо се оринетират лекарите, имаме възможност за изолация в стаите за пациентите, които са негивни, поясни тя.

Инфекциозната болница има нужда от допълнителен медицински персонал и от доброволци. Те са необходими дори за пренасянето на лекарствата и за документацията, ние няма да ги сложим в стаите да лекуват пациентите, посочи проф. Червенякова.

4 054 нови случая на коронавирус, 54-ма починали

4 054 нови случая на коронавирус, 54-ма починали

13 203 теста са проведени за денонощие