Липсата на обща позиция на Българския лекарски съюз за проблема с ваксините е мотив да бъде поискана оставката на председателя на организацията д-р Венцислав Грозев. Оставката бе поискана от зам.-председателя на Контролната комисия на съюза д-р Георги Тодоров, съобщи Дарик.

Странно е оглушителното мълчание в най-големия скандал в здравеопазването на БЛС. Изведнъж се оказахме патерица, чрез подкрепа, дадена на министъра, без решение от УС на Лекарския съюз", пише в писмо до медиите д-р Тодоров.

Пред БНТ вчера министърът на здравеопазването Петър Москов подчертал, че председателят на УС на БЛС, д-р Грозев, е изразил подкрепата си към него.

Още преди месец поисках оставката на председателя на УС на БЛС, заради противоуставното поведение на д-р Венцислав Грозев, подвеждане на властите в страната и действия, които противоречат на Устава, и имат негативни последствия за организацията ни, а и може би за практикуването на медицина.

Днес отново искам оставката му, защото опасността да породи с бездействие и колаборация с властта, вече има и заплаха за доверието в БЛС, и за състоянието на колегията, която по закон има важна отредена роля в обществото", мотивира се д-р Тодоров, председател на Контролната комисия на Лекарския съюз.