Изписаха от "Пирогов" 3-годишното дете, което беше блъснато заедно с майка си на пешеходна пътека в столичния квартал "Дружба", съобщи bTV.

Припомняме, че колата беше управлявана от 76-годишен шофьор, който е задържан за 24 часа. Пробите му за алкохол и наркотици са отрицателни.

След инцидента майката и детето са откарани в болница. Жената се намира в болница "Св. Анна" и вече е стабилизирана, но положението ѝ е тежко - има черепно-мозъчна травма и фрактура на бедрото. Детето е добре и вече е изписано от "Пирогов" и взето от баща му.

Жителите на "Дружба" обясняват, че на въпросното място много често стават катастрофи, включително и със смъртни случаи.

Жена и дете пострадаха при катастрофа в столичния кв. "Дружба"
Обновена

Жена и дете пострадаха при катастрофа в столичния кв. "Дружба"

Приети са в болница, жената е с опасност за живота

Според Владимир Тодоров от Българската асоциация на пострадалите от катастрофи съществуват няколко проблема. Прекалено близо до пешеходната пътека има спирка и когато на нея има превозно средство от градския транспорт видимостта към пешеходците е намалена. Самата зебра не е повдигната, "ако беше надигната, нямаше да се стигне до този инцидент", обясни още той.

Трябва да се помисли за промяна при издаването на шофьорски книжки за хора в пенсионна възраст и те да имат 5-годишна давност, след което притежателите им да минават през медицински преглед, за да се установи дали могат да управляват МПС, смята Тодоров.