Кабинетът "Денков" е одобрил на днешното си заседание отпускане на допълнителни 3 148 230 лв. по бюджета на Министерството на здравеопазването (МЗ) за настоящата година, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет (МС).

Средствата са за дофинансиране на договора за доставка на хеликоптери по инвестиция С l2.I4 "Изграждане на система за оказване на спешна медицинска помощ по въздуха". Проектът е част от Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ).

От МС обясняват, че с осигуряването на средствата ще се даде възможност за успешното изграждане на системата за оказване на спешна медицинска помощ по въздуха на територията на страната.

Тестваха първата площадка за медицински хеликоптери у нас
Обновена

Тестваха първата площадка за медицински хеликоптери у нас

Вертолет на ВВС кацна успешно пред многопрофилната болница в Панагюрище

С друго постановление правителството е одобрило днес и финансиране на допълнителни разходи по бюджета на МЗ за 2023 г. в размер до 2 000 000 лв. за изпълнение на политики в област "Здравеопазване" по чл. 1, ал. 5, т. 3.3 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2023 г. С отпускането на тези средства се цели да се даде възможност за увеличение на стойността, която Центърът за асистирана репродукция заплаща за дейности по асистирана репродукция при лица с безплодие, лечимо преди всичко с методите на асистирани репродуктивни техники.

Парите се осигуряват за сметка на предвидените разходи по централния бюджет за 2023 г.

Асен Василев даде повече пари за инвитро процедури

Асен Василев даде повече пари за инвитро процедури

Министърът на финанситепроведе среща с ръководството на фондация "Искам бебе"