Служебното правителство одобри със свое решение днес създаването на "Многопрофилна болница за активно лечение на детски болести "Св. Анастасия" в Бургас. Детската болница се създава с с решение кабинета в съответствие с промените в Закона за лечебните заведения, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.

Тригодишният бизнес план за развитието на болница "Св. Анастасия" предвижда тя да разполага със 133 болнични легла.

Въз основа на подадени от Регионалната здравна инспекция и Националния център по обществено здраве и анализи данни изпълнителна агенция "Медицински надзор" е изготвила комплексна оценка, според която проектът на община Бургас за разкриване на лечебно заведение за болнична помощ за деца отговаря на потребностите и ще осигури високоспециализирано и комплексно лечение на пациентите, като ще допринесе и за навременността и качеството на предоставяната педиатрична помощ в областта и в целия Югоизточен район.

Разкриването на специализирано лечебно заведение за болнична помощ за деца е в съответствие и с анализите и препоръките в Националната здравна карта на дългосрочните нужди от здравни услуги приета с Решение № 1073 от 29.12.2022г. на Министерския съвет.

В рамките на процедурата по Закона за лечебните заведения е получено и становище от Националната здравноосигурителна каса, според което новите дейности "ще бъдат предвидени във финансовите планове на НЗОК за периода от 2027 г.".

Детската болница в София получава неонатална линейка

Детската болница в София получава неонатална линейка

Тя е дарение от кампанията "Капачки за бъдеще"