Коронавирусът да остане завинаги сред нас. Това е очакването на кардиолога проф. д-р Иво Петров, а от статистиките до тук той разчита една неекстремна смъртоносна инфекция, която обаче се разпространява много бързо и лесно.

В студиото на Нова телевизия Петров заяви, че големите изводи от пандемията с коронавирус може да се очакват след няколко години.

998 нови случая на коронавирус, в столицата - 306

998 нови случая на коронавирус, в столицата - 306

14 жертви, 76 души са в интензивни отделения...

Кардиологът не вижда причина да се затварят хората - трябва да продължим да живеем. "Не смятам, че трябва да се върви към пълно затваряне, защото ковид-инфекцията не е сред най-опасните инфекции", категоричен бе проф. Петров.

Според него обеззаразяването на средата е метод, който предпазва поне едната част от хората. Той призова гражданите да спазват мерките и навременно да търсят лекарска помощ и съвет, тъй като късното или по-късното хващане на инфекцията, води до по-тежко състояние. Акцентът в лечението трябва да бъде навременността, за да може пациентският живот да бъде спасен, подчерта Иво Христов. Всички забавяния водят до много по-лоши клинични резултати.

Коронавирусът няма стимул да се изменя

Коронавирусът няма стимул да се изменя

Това не е първата епидемия и пандемия, нито ще бъде последната

Добра тенденция е, че са намалели хората, които ги е страх да ходят на прегледи за другите си заболявания в болниците.