Лекари и пациенти от раковата болница излязоха на протест заради разкриването на Covid отделение.

Трябва да дадем своя дан, обяви обаче директорът Стефан Константинов. Той увери, че няма да има смесване на потоците, а за персонала е отделено помощение за преобличане и дезивфекция. Преди да бъде взето решението за разкриване на отделението е проведен лекарски съвет. Но, по мнението на Константинов, именно тук трябва да се лекуват пациентите с онкологични заболявания, които са се заразили и с коронавирус и болницата трябва да бъде готова за това. На този етап, а Константинов се надява така и да остане, инфекциозно болни няма да бъдат приемани в отделението.

816 нови случая на коронавирус при 2716 теста

816 нови случая на коронавирус при 2716 теста

5247 души са в болница, 293 - на интензивна терапия...

Според недоволните обаче е рисково да се лекуват онкопациенти и такива с Covid на едно място. Отделението за лечение на коронавируса е с 29 легла и там сега се лекува само един пациент. Екипът е избран след запитване сред персонала на лечебното заведение.

Сградата е стара и няма възможност за изолация, смята доктор Панайот Куртев, който излезе на протест пред болницата заедно със свои колеги, които са против да има отделение за коронавирус.