Лекари и медицински сестри от болница МБАЛ "Сввти Иван Рилски" в Разград подават масови оставки в знак на съпричастност с ръководството на заведението.

Днес в болницата ще се проведе общо събрание на акционерите, съобщи БГНЕС. Според лекарите на заседанието ще бъде сменено досегашното ръководство на лечебното заведение.

Лекарите и медицинските сестри обаче не желаят смяната на ръководството. Според тях болницата се управлява добре и има положителни икономически резултати, което е рядкост в страната.

В знак на съпричастност със сегашното ръководство на болницата, оглавявано от д-р Марин Керчев, и в знак на протест в управата на заведението са депозирани 40 молби за напускане.

Служителите на болницата са заявили, че няма да работят докато не станат ясни решенията от общото събрание на акционерите.

За спешните случаи са подсигурени линейки, който ще транспортират пациентите в други, предварително уговорени заведения.

Лекарите отправиха и покана към премиера Борисов да посети болницата и да се запознае с нововъведенията.

В здравното заведение работят и медицински лица от Търговище, Русе и други съседни градове. Те също се обявяват против смяната на ръководството на болницата.