Напрежение в Спешната помощ в Русе продължава след като медиците се обявиха против назнаначаването на нов директор. 

Те настояват още за по-високи заплати и по-добри условия на труд. 

Малко по-рано днес БНТ съобщи, че 50 медицински служители в Спешното в Русе са подали оставка. Според информацията служителите щели да продължат да работят докато изтече предизвестието им. 

След това обаче от БНР поясниха, че няма да има напускащи медици, а информацията се оказала невярна. Твърденията са опровергани от главната счетоводителка на службата Красимира Попова. 

Тя обяснява, че при тях не са заведени никакви молби за напускане. 

Във видео на БГНЕС става ясно, че на събрание в центъра служителите днес не са получили отговор на исканията си за повишаване на работните заплати, 7-часовия работен ден и подобряване на условията на труд, тъй като ръководството е отсъствало.

Медици от Русенско плашат с масови оставки заради ново ръководство

Медици от Русенско плашат с масови оставки заради ново ръководство

Става въпрос за близо 60% от спешните лекари в областта

Един от фелдшерите подчертава, че искат да проведат диалог с някого, за да се разясни ситуацията и да се разбере в каква посока ще тръгват нещата по-нататък. Те настояват за среща на по-високо ниво. 

На срещата медиците отново са поставили въпроса за сигурността на работното място, заради зачестилите случаи с агресивни пациенти и техните близки.

Припомняме, че на 7 март медиците от спешната помощ в Русе излязоха на протест срещу ново ръководство. Те бяха подкрепени от колегите си от центровете в Бяла и Две могили.

Тогава медиците с обявиха против назначаването на д-р Иванка Маринова.