Медицински надзор ще изчака да приключи и втората проверка по случая "Даная", като едва тогава ще коментира. От Агенцията уверяват, че директорът Иванка Динев ще отговори на всички поставени въпроси едва тогава.

Вече е назначена допълнителна такава проверка, съставът на екипа ще е различен от служителите извършили първата проверка.

В събота майката на починалото дете Ани Стоянова написа в социалните мрежи, че одитният доклад на агенцията за смъртта на починалата Даная е пълен с лъжи и манипулации. Според доклада дъщеря ѝ си е отишла заради основното си заболяване, а не защото три дни не е имало неврохирург и се е наложило тя да търси такъв в социалните мрежи. Освен това "Медицински надзор" ще изпрати цялата документация, констативните протоколи и докладите от първата проверка на Главна дирекция "Национална полиция", за да се установи достоверността на всички документи, предоставени от лечебните заведения.

Даная почина в "Пирогов" през месец май 2023 г., приета в тежко състояние след удар, който може и да е фатален при основното заболяване - тромбоцитопения. Още след приемането на детето в болница майката сигнализира в социалните мрежи, че няма на разположение неврохирург.

Случаят стана много известен, тъй като Ани Стоянова реши да дари органите й на четирима души и в последствия се отдаде на активна кампания за донорството и развитие на здравеопазването.

Наръчник ще помага на лекари при работа с деца

Наръчник ще помага на лекари при работа с деца

Той се издава от фондация "Даная"