От Министерството на здравеопазването препоръчва на българските граждани да се въздържат от неоснователни пътувания до Кипър, Гърция и Турция, съобщиха от МЗ.

Причина е усложнената епидемична обстановка и отчетените за последните 14 дни високи нива на заболяемост от коронавирус на 100 хил. души население в близки до България държави.

Гърция: Четвъртата COVID вълна е в ход

Гърция: Четвъртата COVID вълна е в ход

Повече от областите сa оранжеви

С оглед динамичната обстановка по отношение разпространението на коронавирусната инфекция министерството апелира гражданите да спазват въведените противоепидемични мерки за физическа дистанция, учестена дезинфекция и носене на предпазна маска за лице.

Гърция: Университет само за ваксинираните

Гърция: Университет само за ваксинираните

Нови мерки на правителството в Атина за пандемията

МЗ обръща внимание, че летният сезон е изключително подходящ за ваксинация срещу COVID-19, България все още се намира в "зелената зона" по разпространение на COVID-19, осигурен е достъп до четирите одобрени в ЕС ваксини и всеки гражданин може да направи своя информиран избор без значение от здравноосигурителния си статус.

Ваксините предпазват от тежко протичане на заболяването и от хоспитализация. Те са единственият ефективен и безопасен начин да предпазим себе си и своите близки.