Ново огнище на COVID-19 e регистрирано в детска градина в град Сливо поле, област Русе, съобщават от областната администрация.

Пет от новоконстатираните случаи на COVID-19 в област Русе за последните 24 часа са от персонала, работещ в детска градина "Мечо пух" в гр. Сливо поле.

Първият потвърден случай е от 31-ви август. Става дума за 41-годишна жена, работеща като хигиенистка в детската градина. Още същият ден жената е била приета в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания "Д-р Димитър Граматиков - Русе".

Продължава епидемиологичното проучване от страна на Регионалната здравна инспекция, като същевременно детската градина остава затворена. Съгласно заповед на директора на РЗИ е извършена основна дезинфекция на всички помещения в заведението.

За момента са изследвани 7 души от персонала, като положителните проби са общо шест. Предстои извършването на PCR тестове и на останалите 12 души, работещи там.

Всички 26 деца, които са били контактни, са поставени под домашна карантина.

Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и непрекъснато следи ситуацията с разпространението на коронавирусната инфекция в областта.