Група общински съветници от Ловеч предлагат да бъдат дарени пари на работещите в болницата в Ловеч, съобщава БТА. Общинските съветници са внесли предложение Общината да дари по 300 лева на работещите в Многопрофилната болница за активно лечение "Проф. д-р Параскев Стоянов" - Ловеч.

Необходимите пари могат да се осигурят от резерва на общинския бюджет, обясни един от инициаторите на идеята Цветослава Банева. Нужната сум за това е 106 хил. лв. Банева подкрепи протеста на служителите от ловешката болница днес.

Лекари от Ловешката болница отново протестират

Лекари от Ловешката болница отново протестират

Има служители с по 10 неизплатени заплати

Предложено е съветниците да предоставят заплатите си за декември на ловешката болница.

На следващото заседание на общинския съвет, насрочено за 19 декември, предстои да се разгледат и гласуват двете предложения.

Днес за втори ден над 150 лекари, медицински сестри и служители на болницата излязоха на едночасов предупредителен протест пред лечебното заведение. Сред тях има служители с неизплатени от 10 месеца залата. Те продължават да настояват Министерството на здравеопазването да реши проблема със забавените заплати.

Персонала на болницата обеща, че и утре ще протестира, но заплаши, че ако няма решение ще влязат в режим на ефективна стачка.