Онкоболните вярват до последен дъх, че има надежда. Пациентите са срещу бюджета на НЗОК, който орязва парите за нови медикаменти. Пред Нова тв Нана Гладуиш, която се бори с рака обясни, че от тази мярка ще пострадат не само онкоболните, но и пациенти със сърдечносъдови заболявания, трансплантирани.

По думите й някои пациенти нямат година да чакат държавата да намери решение и пари. Тя настоява да се намери ефективно решение. Има много механизми за контрол, категорична е Нана Гладуиш. Не всички пациенти ще бъдат подложени на нова терапия, която е скъпа, по думите й.

"Не е въпросът да ме лекуват с терапия от преди десет-петнайсет години, искам да ме лекуват с терапия, която е измислена сега", настоя Гладуиш.

Онкоболните пациенти няма да останат без лекарства

Онкоболните пациенти няма да останат без лекарства

Обществената поръчка ще бъде възобновена след като КЗК и ВАС се произнесат

"Това, че си станал политик, не ти дава право да се разполагаш с живота ми", ядосана е тя. Всички ние онкопациентите вярваме до последния си дъх, че има надежда, сподели Нана Гладуиш. Искам рамо и разум, допълни тя. Говоря за оцеляване, изтъкна пациентката. Гладуиш призна, че вижда стъпка напред в развитието на здравеопазването ни.

Лекарите проявяват разбиране, имало промяна в отношенията лекар-пациент. "Страхувам се, че държавата няма да позволи на лекарите да ме лекуват", опасява се тя. Не искам да ми пожелават здраве, искам да ми го осигурят, искам някой да ми помогне, настоя Гладуиш.

Комисията по бюджет и финанси прие на второ четене бюджета на ДОО и НЗОК

Комисията по бюджет и финанси прие на второ четене бюджета на ДОО и НЗОК

Предложенията на БСП и ДПС по отделните параграфи бяха отхвърлени