Още четири болници търсят доброволци. Това е част от кампанията на БЛС за координиране набирането на доброволци, студенти по медицина, които да подпомогнат дейността на изпадналите в затруднение лечебни заведения, съобщиха от БЛС. Тяхната дейност не се заплаща, само се счита за медицински стаж.

Доброволците трябва да са студенти по медицина, които да подпомогнат дейността на изпадналите в нужда лечебни заведения в страната. 13 болници попълниха генерирания формуляр и заявиха своята необходимост от доброволци.

Обявите на лечебните заведения вече са активни в jobs.bg и по тях може да бъде кандидатствано. До този момент по различните обяви са кандидатствали общо 80 доброволци.

А четирите болници, които подадоха своите заявления през последните 24 часа и чиито обяви вече са публикувани, са както следва:

МБАЛ"Св. Иван Рилски"- Разград"АД, МБАЛ "Рахила Ангелова" АД гр. Перник, СБАЛИПБ "Проф. Иван Киров" ЕАД гр. София, МБАЛ - Пазарджик АД, гр. Пазарджик.

Всички актуални обяви, публикувани в jobs.bg, по които доброволците, студенти по медицина, имат възможност да кандидатстват, могат да бъдат да намерени и на сайта на БЛС. A бърз достъп до всички тях е осигурен чрез банера "Обяви - доброволци COVID -19".

Припомняме, че кандидатурите по отделните обяви ще се получават директно на предоставения от болницата електронен адрес. Всяко лечебно заведение от своя страна само ще осъществява подбора и връзката с одобрените на кандидати.

От МБАЛ"Св. Иван Рилски" - Разград" АД търсят лекари, медицински сестри, лаборанти, които доброволно да помогнат на болницата.

От "Рахила Ангелова" АД в гр. Перник търсят медицински сестри и санитари.