Общият брой на диагностицираните с COVID-19 в дом за стари хора "Възраждане" остава 96, като от тях 86 са обитатели, а другите 10 души са от персонала.

За последните 24 часа двама обитатели на социалното заведение са преборили коронавируса. Става дума за две жени на 81 и 86 години, които вчера са били изписани от Университетска болница "Медика Русе". Така, общият брой на излекуваните обитатели от дома вече достигна 68, като 16 от тях са настанени в Кризисен център "Каритас", а 42-ма на 4-тия етаж на дома за стари хора.

Други осем обитатели се намират в домашен отпуск, един човек е хоспитализиран в клиниката по ортопедия и травматология на УМБАЛ "Канев", а също така има и един напуснал социалната институция.

Пет обитатели от социалната институция, които са безсимптомни, но с положителен PCR тест за коронавирус, са настанени в общинска вила "Липник", намираща се в село Николово.

Правят изолационен сектор в дома за стари хора в Русе

Правят изолационен сектор в дома за стари хора в Русе

69 са вече излекуваните във "Възраждане"

Понастоящем на болнично лечение се намират други пет от обитателите на дома.

Що се касае до персонала на социалната институция, то девет души от заразените десет са излекувани. Под домашна изолация остава единствено една от санитарките, работеща там.

Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона.

44 души са преборили COVID-19 в дом „Възраждане“

44 души са преборили COVID-19 в дом „Възраждане“

Диагностицираните с COVID-19 от началото на пандемията в Русе станаха 272-ма