Подават ли се оставки и в агенцията по трансплантации? От пациентски организации "Заедно с теб" в официално свое писмо се обявиха категорично против оставката на д-р Мариана Симеонова, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по трансплантация (ИАТ).

Официална информация за оставката на д-р Мариана Симеонова все още няма.

От пациентски организации "Заедно с теб" се застъпват за професионализма на Симеонова и на успешната й работа. По думите им д-р Симеонова е успяла да постигне много за донорството и трансплантациите в България.

НПО-та пишат писма до Борисов да върне на работа зам.-министър Димитрова

НПО-та пишат писма до Борисов да върне на работа зам.-министър Димитрова

Оставката възпрепятства реформи в социалното ведомство

Пенка Георгиева, председател на пациентски организации "Заедно с теб", в разговор с news.bg не потвърди, че разполага с потвърждение за подадена вече оставка. В пациентската организация се носили слухове, че върху д-р Мариана Симеонова се оказва натиск, за да се оттегли.

Георгиева не пожела да коментира подробно и изтъкна, че причините за оставката не са й ясни. "Каквото и да кажа ще сбъркам, защото не знам какви са причините", обясни Георгиева. Самата тя търси потвърждение за причините за оставката на изпълнителния директор на агенцията.

От news.bg потърсихме и ИАТ за потвърждение. От пресцентъра на агенцията нито потвърдиха, нито отрекоха информацията за подадена оставка, като уточниха, че медиите ще бъдат уведомени при наличие на събитие.

От пресцентъра обясниха, че в момента работят по текущи ангажименти и до края на деня се очаква медиите да получат информация. Така и не се уточни дали информацията ще бъде текуща или ще бъде за подадената оставка на Мариана Симеонова. Тя от своя страна не отговаря на телефона си.