Български лекарски съюз благодари на българското общество, че се вслуша в призивите и препоръките, които съсловната организация отправи през последните месеци.

С отговорното си поведение, всички Вие дадохте не само своя огромен принос за ограничаването на епидемията от COVID - 19 у нас, но и предпазихте здравеопазването от тежък удар и изтощение, пишат в своя позиция от БЛС.

Български лекарски съюз обаче смята, че здравната система у нас е готова, натрупала е необходимият опит и спокойствие, за да може да се погрижи за болните от коронавирус и да насочи усилията си към ограничаването и овладяването на огнищата по места без това да води до утежняване на нормалния живот на българина.

Настъпи моментът ние, българските лекари, да се отблагодарим на обществото и да се погрижим за здравето на пациентите, възстановявайки ритъма си на работа от преди епидемията, заявяват още от съюза.

По думите им, за да стане това възможно е необходимо възстановяването в максимално кратки срокове на нормалния ритъм на работа на лечебните заведения при стриктно спазване на противоепидемичните мерки. Пациентите със симптоми на инфекциозни заболявания да бъдат насочвани за лечение към отделенията и клиниките по инфекциозни болести, както и Регионалните здравни инспекции своевременно да предприемат необходимите мерки за ограничаването и потушаването на огнищата от COVID-19 по места.

Според БЛС с отговорно поведение и без страх, можем да свикнем да живеем с вируса.