Първокласник от Благоевград е прегледан в Спешна помощ в града с оплаквания от болки в корема след сборичкване със съученик, съобщи БНР.

Според директора на училището Димитър Арабаджиев, двамата малчугани - Асип Чаушев и Георги Филипов, се закачали по време на час. Те били предупредени от учителката да спазват дисциплината.

След часа, Асип се оплакал от болки в корема. Той е бил прегледан от медицинската сестра на училището в присъствието на майка му, която била извикана на място.

По предписание на Регионалното управление по образование, детето е изпратено за преглед и в Спешния център. Заключението на лекарския екип е, че няма основание за притеснение.

От училището са потърсили Спешна помощ заради инцидента в столичното школо, при което 11-годишно момиче почина след удар в корема от свой съученик.

Дете почина след ритник в корема от съученик

Дете почина след ритник в корема от съученик

Ударът е причинил спукване на черния дроб

От сутринта в средното училище в квартал "Струмско" работи и екип от психолози. Те провеждат индивидуални разговори с децата от 6-ти клас, чийто съученик Костадин Стоимирски вчера загина от срутване на плоча в необитаема и опасна постройка край града.

Дете загина под рухнала постройка в благоевградско село

Дете загина под рухнала постройка в благоевградско село

Няколко деца са играели...