Починалата родилка от болницата в Кърджали била с гноен менингит и наличие на белодробна пневмония. Това се посочва в официалната позиция на лечебното заведение по казуса, цитирана от БиТиВи.

На 10 декември в спешното отделение на МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски" била транспортирана 26-годишна жена. Тя била в кома със състояние на мозъчен оток и бременна в седмия месец. От лечебното заведение посочват, че жената е настанена в отделението по анестезиология и интензивно лечение, след което е изпаднала в клинична смърт.

След спешни реанимационни действия дишането и сърдечна дейност на жената са били възстановени. Медиците извършили и секцио, при което е родено момиченце. Детето е стабилно състояние.

На 11 декември била назначена лечебно-консултативна комисия. Били потвърдени клиничните и параклиничните данни за гноен менингит и наличие на белодробна пневмония. Въпреки проведеното интензивно лечение и непрестанно мониториране пациентката починала на 12 декември.

От лечебното заведение в Кърджали поясняват, че е направена патологоанатомична аутопсия. В момента тече вътрешна проверка в болницата.

Млада жена почина при раждане в Кърджали

Млада жена почина при раждане в Кърджали

Прокуратурата ще разпореди проверка в болницата