В Министерството на здравеопазването подменят документи, твърдят пред news.bg служители, пожелали анонимност. Основно се преправяли документи, касаещи работата на Фонда за лечение на деца, където след мощна полицейска акция бе сменено ръководството на Фонда.

Спешно назначават проф. Пилософ за шеф на Фонд за лечение на деца

Спешно назначават проф. Пилософ за шеф на Фонд за лечение на деца

След ареста досегашният шеф Павел Александров е освободен от министъра

Същевременно важни документи, най-вече за частните болници, не се сканират, за да не влязат в системата. Те оставят в папките на администрацията, където на практика са скрити - ако човек не знае за съществуването на определен документ, няма как да поиска той да бъде открит.

Според запознати, заместник-министрите на здравеопазването виждат и знаят какво става в министерството, но мълчат.

Дни след като в медиите излезе информация за заплатата на директора на Инспектората на Здравното министерство Пенка Белева, бе уволнена касиерката, която изплаща възнагражденията. Припомняме, заплатата на госпожа Белева е почти 10 хил. лева месечно - 9795,85 лева.

Друг специалист от "Човешки ресурси", който имал познания за кадровата политика, бил напуснал сам, след като бил подложен на силен натиск, уверяват служители, пожелали анонимност.

От пресцентъра на Министерството на здравеопазването обясниха, че за пръв път чуват да има кадрови промени в счетоводството и в "Човешки ресурси". След кратка проверка отговориха: "Няма такова нещо".

Няма нужда от пръстов отпечатък, личната карта е достатъчна, убедени болници

Няма нужда от пръстов отпечатък, личната карта е достатъчна, убедени болници

Москов бил споменал пръстовия отпечатък в преносен смисъл

В пресцентъра на ведомството бяха категорични, че всички документи се сканират, каквито са вътрешни правила на министерството. Целият документооборот е заведен като всеки има различно ниво на достъп, обявиха те.

На въпроса дали има подмяна на данни или на цели документи, заявиха, че няма как да има подмяна документите, без да уточняват подробности.

Влизаме в болница с пръстов отпечатък най-късно от 25 септември

Влизаме в болница с пръстов отпечатък най-късно от 25 септември

Два месеца преди това системата ще се тества