Проблемът с времетраенето на прегледа при профилактичните прегледи в рамките на 10-те минути и възможност за влизане в сила избора при джипитата от месец след осъществения такъв, а не на момента. Това са проблемите, които трябва да доуточни БЛС с надзора на НЗОК, стана ясно от думите на д-р Венцислав Грозев - председател на БЛС.

Припомняме, за днес бе насрочена среща между БЛС и НЗОК за договаряне на Националния рамков договор за годината. Малко след началото й обаче бе съобщено, че тя е приключила по-бързо от предвиденото.

На брифинг в централата на съюза Венцислав Грозев уточни, че цени и обеми на клинични пътеки не са коментирани на този етап, защото членовете на БЛС едва вчера са получили документите, с които трябва да се запознаят.

В 113 клинични пътеки цените ще бъдат завишени, както и обемите, стана обаче ясно от думите му. Ще има и повече пари за профилактика. Очакванията на председателя са предложенията на БЛС да бъдат приети.

Д-р Грозев информира, че на 25 февруари ще се проведе събора на Българския лекарски съюз във връзка с НРД.

Относно проблемите и заявените намерения за протест от общинските болници, от БЛС се надяват да се постигне споразумение между общинските болници и МЗ.

От съсловната организация заявиха, че ще подкрепят един протест на общинските болници.