Прекратиха плановия прием в болниците в сливенска област от днес, съобщи директорът на РЗИ д-р Петя Балулова пред БНР.

Мотивът е нивата на заболеваемост от COVID-19 в региона и натискът върху лечебните заведения. Над 300 са заболелите на 100 хил. души население.

По думите на Балулова болниците подготвят допълнителните легла, които са определени за прием на болни с COVID-19. "Британският щам" вече заразява и необхванати до момента групи, а учители и медицински персонал са отново сред потърпевшите.

"На това се дължи по-бързото разпространение и обхващането на групи, които до сега не са имали такава заболеваемост - това са деца. Имаме много семейни огнища", обясни шефът на РЗИ Сливен.

Областната болница в Сливен разкри четвърто COVID отделение

Областната болница в Сливен разкри четвърто COVID отделение

Заради ръста на заболели в областта

Предстои на заседание на Областния кризисен щаб да бъде взето решение дали да бъдат носени маски на открито и как ще протича учебния процес.

"Вървим към засилване на мерките, тъй като заболеваемостта, която се отчита, се увеличава", каза д-р Балулова.

Бойко Борисов готов да връща мерки

Бойко Борисов готов да връща мерки

Здравният министър Костадин Ангелов прекратява отпуската си за изборите

Родилните отделения не са засегнати от временните противоепидемични мерки, както и болницата по рехабилитация в Котел. Ваксинацията в областта продължава, основно на групите от Националния ваксинационен план.

16 души от сливенска фирма са с COVID-19

16 души от сливенска фирма са с COVID-19

Още две нови огнища на вируса са установени в детски ясли в града

Към момента активните случаи на Covid-19 в областта са 766. Най-много те са в община Сливен 638. Най-ниска заболеваемост в областта се отчита в община Твърдица - 10 души.