Трябва да бъдем малко по-смирени към спешните медици и Министерство на здравеопазването. Има въведен стандарт и протоколи, които функционират и в тях точно и ясно е описано дефинирано състоянието на поведение. Това заяви проф. Николай Младенов, главен координатор на експертния съвет по Спешна медицина пред БиТиВи.

Проблемът е, че огромният дефицит, който съществува в спешната помощ лимитира възможността да се работи върху повече болни, посочи проф. Младенов.

Според него трябва да има среда, в която да се осъществяват медицинските дейности, съответната апаратура, която също липсва, съответните медикаменти и кадровият проблем. В спешната помощ около 5% са лекарите под 30 години, то нещата стават твърде критични при обслужването на пациенти, изтъкна проф. Младенов.

Ако има административни спънки, трябва да се преосмислят, настоя той.

Спешните медици нямат право да върнат човек, който е със спешно състояние. Спешната помощ се превръща в буфер на всички благополучия на здравеопазването, изтъкна проф. Младенов и добави, че реформата трябва да е на 180 градуса. Най-накрая ръководството на МЗ трябва да посегне към по-радикални промени, настоя той.

Жена почина пред входа на спешното във Враца?

Жена почина пред входа на спешното във Враца?

Случаят се разследва