Работещите в единствената детска болница у нас поставиха срок до 15 април на Министерството на здравеопазването да изпълни исканията им. Това стана ясно от позиция на Халид Мохамед, представителка на работещите в педиатричната болница, разпространена в социалните мрежи.

По думите ѝ уверенията на министър Ананиев и председателя на надзорния съвет на НЗОК са устни и в бъдеще време. Затова лекарите дават срок на министерството, в който да бъдат изпълнени исканията им за достойно заплащане.

Те отбелязват и нуждата от средства за апаратура, както и за външни изследвания.

Като основен проблем Мохамед посочва липсата на медицински кадри като пояснява, че без адекватно трудово възнаграждение няма да се привлекат нови кадри.

Детската болница да е готова до 2 години очаква Ананиев

Детската болница да е готова до 2 години очаква Ананиев

През месец май - нова среща на министъра и педиатри

Халид Мохамед подчертава, че промяната на статута на болницата не бива да бъде отказан с мотива, че отнема много време.

Тя уточнява, че след построяването на новото детско лечебно заведение следва оборудване и осигуряване на кадри, който ще забавят момента, в който болница ще започне активна работа.

По думите ѝ в този период работата ще трябва бъде поета от СБАЛДБ, а това не може да се случи, ако болницата остане с този статут.

Представилите на персонала на "Проф. Иван Митев" ЕАД - гр. София напълно подкрепят идеята бъдещата детска болница да не бъде търговско дружество.

Според Халид Мохамед лекарите нямат възражения за визията на бъдещата педиатрична болница, но сериозната дупка в детското здравеопазване не може да бъде запълнена от други звена.

Работещите в единствената детска болница у нас готови за протести

Работещите в единствената детска болница у нас готови за протести

Поставен е ултиматум на МЗ, а на 17 април ще има среща