426 психично болни с агресивно поведение са преминали курс на лечение през миналата година в Центъра за психично здраве в Бургас. Това заяви директорът на Центъра д-р Надя Желязкова пред БНР.

На 10 хиляди души, потърсили помощ в Центъра за психично здраве в Бургас, 3 хиляди остават за лечение в заведението, допълни Желязкова.

Според нея Живко Кючуков, който изрита възрастната жена на автобусна спирка в Бургас, страда от параноична шизофрения.

Припомняме, на 9 май, вторник, в района на автобусна спирка, Живко изрита в областта на таза на възрастна жена. Вследствие на удара жената е със счупен таз.

Млад мъж преби жестоко баба на автобусна спирка в Бургас

Млад мъж преби жестоко баба на автобусна спирка в Бургас

Предполага се, че страда от шизофрения

На побойника беше назначена съдебно-психиатрична експертиза, тъй като има данни, че страда от шизофрения. На 19 май, петък, стана ясно, че нападателят е бил вменяем. Той е задържан за постоянно. За престъплението, в което е обвинен, се предвижда наказание до 3 години лишаване от свобода.

Според Желязкова побойникът може да бъде вкаран за лечение в специализирано заведение само с прокурорска преписка или съдебно решение, защото той отказвал да направи това доброволно.

По думите на Желязкова в страната ни се наблюдава тенденция за повишаване на броя на хората, страдащи от тревожни разстройства, депресивни разстройства, психози и други.

Арестуваха жена, повалила пенсионерка в центъра на София

Арестуваха жена, повалила пенсионерка в центъра на София

45-годишната без причина ритнала 70-годишна жена

Според Желязкова зачестелите психични проблеми в нашето общество може да се дължат от финансови и социални проблеми. Хората не можели да живеят спокойно без гарантирана работа и добри доходи. Тя посочи и че по-лабилните и емоционални хора се справяли изключително трудно с тези проблеми.