1 700 лекари, медицински сестри и санитари в Бургаска област са заявили, че желаят да си поставят ваксина срещу коронавирус. Това е 23.59% от имащите право на безплатната ваксинация, съобщи пред БНР д-р Величка Григорова от Регионалната здравна инспекция. За Сливенска област заявката е за 639 души или 23.42%.

Списъкът за Ямболска област съдържа 437 имена, което е 29.41 на сто от онези, които могат да се възползват от участие в първия етап на кампанията. 

"Процентът се движи и в страната в тези граници. Така е, защото все още нямаме достатъчно информация за ваксината, нямаме информация за противопоказанията, което допринася за колебанията на голяма част от персонала в лечебните заведения. Освен това голяма част от медицинските специалисти или скоро да прекарали ковид или в момента са болни", поясни д-р Григорова. 

Заедно с ваксината ще бъдат доставени указанията на производителя и тогава ще стане ясно дали е удачно и кога те да се ваксинират, както и при какви хронични заболявания не се препоръчва ваксинацията, уточни д-р Григорова. Списъкът е възможно да варира, но не много извън подадените вече параметри към здравното министерство.