Нови 22 случая на коронавирус са установени през вчерашния ден. Направени са 1347 PCR теста. Общият брой на установените със заболяването достигна 2560.

Активни са 6 области - най-много нови случаи са установени в София, Сливен, Ямбол, по един са случаите във Видин, Пазарджик и Перник.

Девет са новозаразените медицински лица, като се открива ново огнище в болница в Сливен, където работят седем от новоустановените. Отделението не работи с пациенти с коронавирус и откриването на огнището е следствие на неглижирането на хигиенните и противоепидемичните мерки. Отделението е затворено, предстои дезинфекция, както и масирано тестване - на разширения кръг контактни лица на лекарите, както и на всички пациенти, преминали през отделението. Говорителят на щаба доц. Димо Димов подчерта, че единственият начин за предпазване от COVID-19 са мерките и физическата дистанция.

Две новозаразени деца са установени вчера - те са от София и са под две годинки.

През изминалото денонощие смъртните случаи вследствие на инфекцията станаха 146. Два са смъртните случаи при средна възраст от 68.7 години.

Мъж на 77 години е починал в столичната болница "Света Анна". Той е лекар от Видин, приведен заради тежкото си състояние. Бил е с исхемична болест на сърцето, диабет и артериална хипертония.

Починала е и жена на 67 години в болницата в Пловдив. Тя е от Пазарджик и с придружаващи заболявания ХОББ и исхемична болест.

На 2 юни излекуваните нови пациенти са 83 или 1206 общо до този момент.