С 209 гласа "за" Димитър Маринов беше избран за председател на Българския фармацевтичен съюз на VІI отчетно-изборен конгрес на организацията, съобщи БНР. До момента той заемаше поста главен секретар.

"Ние сме силни, когато сме в общност", заяви Маринов. Той оглави браншовия съюз след балотаж с Венелин Сапунаров, който беше подкрепен от 130 делегати.

Форумът продължава с избор на членове на управителния съвет, главен секретар и председатели на комисии във Фармацефтичния съюз с мандат 2023 - 2026 г.

Лекарства има, но се търгуват като картофи за любими аптеки

Лекарства има, но се търгуват като картофи за любими аптеки

Складовете "криели" от някои аптеки определени медикаменти

360 регистрирани делегати и представители на регионални фармацефтични колегии се включиха в конгреса, който започна вчера. За председател на организацията за периода 2020 - 2023 г. беше избрана Асена Сербезова, която в края на 2021 бе назначена за здравен министър и предаде ръководството съюза на Велина Григорова. По време на форума Сербезова, Григорова и Маринов представиха отчет за дейността на Българския фармацевтичен съюз.

Конгресът прие решение новоизбраното ръководство да участва в подготовката за отбелязването през февруари 2024 г. на 90-ата годишнина на проф. Рахамин Шекерджийски, който има изключителни заслуги към съюза и развитието на фармацията. Той е автор на редица методи и технологии при изготвянето на лекарствени форми. Известен е като "бащата на беналгина", негови изобретения са използвани в Космоса за изследване на вкусовите анализатори в екстремални условия. Рахамин Шекерджийски е част от екипа български специалисти в областта на фармакологията и имунологията, които създадоха "Вирус сейф", определяно като пробив в профилактиката и подпомагането на лечението на COVID-19 и патентовано в началото на 2021 г.

Шефката на Фармацевтичния съюз с ново обвинение

Шефката на Фармацевтичния съюз с ново обвинение

Заради нейни интервюта