Междинен одит за нарушенията, които Министерство на здравеопазването изнесе в болница "Лозенец" и незаконните трансплантации там, излиза след няколко дни. Това съобщи днес зам.-министърът на здравеопазването Димитър Петров. Той даде данни за нарушенията в "Пирогов" и отстраняването на проф. Асен Балтов като директор на болницата.

Твърдеше се, че данните на Министерство на здравеопазването за болницата са срещу целия персонал и лекарите, но МЗ констатира огромни средства за материално стимулиране на някои хора, а за други не, поясни той. По думите му, след като влезе нов съвет в "Лозенец" се е твърдяло, че атаката е срещу цялата болница, лекарите, но е констатирана несправедливостта във възнагражденията.

Новият съвет е направил нова схема и от този месец има ефективно и справедливо разпределение, за всички, които са вършили дейността си, а не само за няколко човека, смятащи се за незаменими. И тогава имаше защитници, да кажат сега какви са им констатациите, призова Петров. Той съобщи, че подобен процес започва и в "Пирогов", и в "Александровска".