В ръководството на БСП започва масово тестване за коронавирус след като стана ясно, че дългогодишният депутат, а сега член на Националния съвет Янаки Стоилов е заразен, съобщиха от централата на партията.

Днес тестваме всички, които участваха в това масово партийно заседание. Искам да успокоя членовете - няма да оставим никого без грижа. Най-важното сега е да ги обгрижим - всеки да мине тест и да получи помощта, от която се нуждае. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова. 

Случай на коронавирус в БСП: Янаки Стоилов е с положителна проба

Случай на коронавирус в БСП: Янаки Стоилов е с положителна проба

Утре на всички членове на левицата ще бъде направен тест

Тя припомни, че в Градския съвет на БСП също тече тестване на всички контактни. Ще се тествам последна, след като се уверя, че всичките ни хора са обгрижени. Бях уведомена от Янаки Стоилов в събота, че има положителен резултат за COVID-19 и влиза в болница, каза Нинова. По думите й са взети мерки да се уведомят всички членове на Националния съвет и администрацията, които са участвали в пленума на партията.

Соцлидерът призна, че в събота и неделя непрекъснато е контактувала с Националния оперативен щаб (НОЩ), от където е получавала указания какво да прави.

Членовете на Националния съвет, които няма да могат да се тестват днес в централата на партията, ще бъдат тествани в населеното място, където се намират, и всичко това е координирано с Националния оперативен щаб.

Опасността от COVID-19 не е отминала, категоричен Борисов

Опасността от COVID-19 не е отминала, категоричен Борисов

Членове на НОЩ и директори на болници обсъдиха мерките в МС

"Бъдете спокойни - никой няма да остане без грижа и внимание в този момент", каза Нинова.

Що се отнася до самия пленум, Корнелия Нинова увери, че са били предприети всички необходими мерки по указания на съответните институции- мерене на температурата на входа, дезинфекция, носене на маски и поставяне на указателни табели на столовете, за да се спазва необходимата дистанция. 

Москов не очаква скоро ваксина срещу COVID-19

Москов не очаква скоро ваксина срещу COVID-19

Той иска ясни параметри за нивата на епидемията