През годините в Александровската болница са спасени много човешки животи, като нито за ден не затваря вратите си за страданието на хората, заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева на тържествената церемония по повод 140-ата годишнина от създаването на лечебното заведение.

По думите й в болницата работят прекрасни специалисти, които са запазили хуманизма, професионализма, отношението към хората и с достойнство носят званието човеци.

Веднага след основаването си през 1879 г. тя се превръща в храм на знанието и медицинското образование, отбеляза Караянчева. Лечебното заведение е най-старата болница у нас и неотлъчно следва световните тенденции и стандарти в медицината.

Българският парламентаризъм и българската модерна медицинска наука имат дълбоки и здрави корени, устояли на предизвикателствата на времето, подчерта председателката на парламента.

В знак на уважение и тя подари на директора на Александровската болница доц. Костадин Ангелов плакет на Народното събрание с пожелание всички медицински работници да издигат лекарската професия на все по-високо ниво и да бъдат отличници в скалата на доверието на своите пациенти.

На събитието присъстваха още председателят на парламентарната Комисия по здравеопазване д-р Даниела Дариткова, народни представители, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, Тивериополският епископ Тихон, председателят на Българския червен кръст акад. Христо Григоров, лекари и общественици.

Лекарите от "Александровска" на протест - предвидените пари за ремонт не стигат

Лекарите от "Александровска" на протест - предвидените пари за ремонт не стигат

Медиците негодуват срещу лошите условия на труд и мизерията в болницата