Столичната община започва да приема заявки за ваксинация и от фирми, предприятия, бизнес центрове, в които има поне 50 служители, които желаят да се имунизират. Това съобщи кметът Йорданка Фандъкова във Фейсбук.

От понеделник ще се изпраща ваксинационен екип на място.

Целта е да се ускори процесът на ваксинация в София.

Допълнителна информация за кампанията ще може да се получи и на телефон - 0700 17 310.

След подаване на заявлението, служители на Столична община ще се свържат с управителя за уточняване на организацията.

Градоначалникът посочва, че на сайта на Контактния център на Столичната община на 5 юли ще бъде качено заявление, което управителите на фирмите могат да попълнят. След подаване на заявлението екипите на СО ще се свържат с управителя за уточняване на организацията.

Разкриват "зелени коридори" за ваксини и в три мола

Разкриват "зелени коридори" за ваксини и в три мола

Продължава работа и в пунктовете на открито в парковете

Фандъкова пояснява, че заради високите температури от този уикенд ще работят пунктовете на закрито в търговските центрове "Парадайз", "Сердика център" и "Ринг мол", както и в Културния дом в "Искър" и читалището в кв. "Христо Ботев". 

Кабинети за имунизация ще има в търговските центрове "Парадайс", "Сердика център" и "Ринг мол". В тях желаещите граждани ще могат да се ваксинират от 13,00 ч. до 18,00 ч.

Остава отворен ваксинационният кабинет в читалище "Асен Златаров" в кв. "Христо Ботев", район Слатина. Пунктът в кв. Дружба, район Искър ще бъде преместен от парка вътре в Дома на културата "Искър". Работното време на тези два кабинета е от 9,00 до 16,00 ч.

Мобилният ваксинационен автобус на СРЗИ също предлага имунизация на желаещите. Той променя локацията си всяка седмица. Този уикенд ще бъде в район Нови Искър.

Продължава и ваксинацията в 8 общински поликлиники /Диагностично консултативни центрове/ в София. Тя се извършва в делничните дни, след предварително записване. Списък с телефони за резервация на час и адреси може да се намери на страницата на Столична община: https://www.sofia.bg/documents/20182/12407818/12.jpg/00dffa30-0cc8-4c24-819a-3615efa49e04?t=1621271022155

Гражданите, които са се ваксинирали с първа доза в някой от пунктовете в парковете, ще могат да получат втората си доза в един от търговските центрове, включени в кампанията или в двата културни центъра.

Днес от СО са получили и инструкция от Столичната регионална здравна инспекция за ваксинацията на децата над 12 години. Те могат да бъдат ваксинирани с ваксина "Пфайзер" от личните си лекари или във ваксинационните пунктове. Ваксините на "Янсен" и "Модерна" са за лица над 18 г.

Фандъкова заяви, че заедно с проф. Тодор Кантарджиев, който е част от софийския щаб, СО организира и кампании за насърчаване на ваксинацията на служителите на големите общински предприятия, чиято дейност е ключова за функционирането на града.

Единственият начин да се предпазим от рязко увеличение на броя на заразените от октомври, е сега да увеличим процента на ваксинираните, категорична е тя.

1 276 ваксинирани в мобилните пунктове в София през почивните дни

1 276 ваксинирани в мобилните пунктове в София през почивните дни

"Зелените коридори" за ваксини работиха от 9 до 16 часа