Лекарите във Видин работят на предела на силите си, заяви пред БНТ Момчил Станков, областен управител на Видин.

Припомняме, в този град имаше най-много заболели медици и няколко огнища на коронавирус в социалните домове - домове за възрастни и домове за деца. Наложи се екип от ВМА да дезинфекцира болницата във Видин, за да може местното население да получава медицинска помощ. 

В старческите домове в Гара Орешец и Кула заразените с коронавирус са настанени в Окръжна болница в София, както и в болницата във Враца. За момента няма нови заразени от социалните домове.

За огромно съжаление, никой лекар не се отзова на нашите призиви за помощ към персонала. Здравият медицински персонал е 270 души, каза областният управител. 

Припомняме, медици от пазарджишките болници имаха готовност да отидат във Видин.

От Пазарджик изпращат лекари в болницата във Видин

От Пазарджик изпращат лекари в болницата във Видин

Това заяви директорът на РЗИ-Пазарджик д-р Фани Петрова

Той се опасява колко дълго лекарите ще издържат при толкова натоварен ритъм. Постоянно вземаме нови проби, но няма нови случаи на заразени с коронавирус, което е хубавата новина. Направихме дезинфекция, спазваме всички инструкции на ВМА, допълни Момчил Станков.

Болницата има ресурс за дезинфекция, всяка седмица тя ще се прави по алгоритъма на ВМА. Към настоящия момент ситуацията е най-трудна в отделенията по Неврология и кардиология, съобщи областният управител.