Допълнителни противоепидемични мерки за общините Ловеч и Троян въвеждат от РЗИ Ловеч от 24 октомври 2020 г., съобщиха от община Ловеч. Мерките са резултат от трайно очертана тенденция за повишена заболеваемост от COVID-19 на територията на област Ловеч, достигнати 14-дневни стойности от над 95,5 на 100 хил. за областта и преобладаващо разпространение на инфекцията в общините Ловеч и Троян.

След обсъждане на заседание на Областен кризисен щаб и след съгласуване с доц. д-р Ангел Кунчев - главен държавен здравен инспектор, е издадена заповед №РД-01-179/23.10.2020г. за въвеждане на допълнителни противоепидемични мерки на територията на двете общини. Тя е за периода от 24 октомври до 8 ноември включително. При задържане на високи стойности на заболеваемост, срокът на действие на заповедта ще бъде удължен.

Спират всички спортни и културни събития във Враца заради COVID-19

Спират всички спортни и културни събития във Враца заради COVID-19

Репетиции и тренировки можело да има при строго спазване на мерките

В заповедта са разписани ограниченията при събиране на много хора, къде и кога маските са задължителни, въвежда се учестена дезинфекция, физическа дистанция на пазари, тържища и други сходни места от 1,5 м. между сергиите.

Когато се провеждат събирания на закрито могат да присъстват до 30 души (за празненства) и до 50 лица (за семинари, конференции и т.н.). Спортните мероприятия и състезания стават с публика до 30 % от капацитета на площта при дистанция от 1,5 м. между зрителите на открито и без публика на закрито.