Има сериозно влошаване в състоянието на мъжа с коронавирус в "Пирогов". Това заяви ген. Венцислав Мутафчийски на редовния брифинг на щаба пред ВМА.

Тази нощ мъжът, който бе и първият диагностициран в София, е интубиран, той се намира на апаратна вентилация вече. Състоянието му върви от тежко към критично, съобщи още Мутафчийски. Припомняме, че първата жертва на коронавируса у нас беше съпругата на пациента. 

В Габрово и Плевен болните с коронавирус са добре, във фаза на възстановяване са.

По отношение на коронавируса се изискват строги мерки за безопасност на персонала, противоепидемични и хигиенни мерки, припомни още Мутафчийски.

Ананиев разпореди противоепидемични мерки в местата с и без коронавирус

Ананиев разпореди противоепидемични мерки в местата с и без коронавирус

Те са във връзка с новите препоръки от Националния оперативен щаб

136 проби са изследвани във ВМА през последното денонощие, от които 1 е положителна - седмият случай на медицинско лице, за което беше съобщено вчера следобед.

Жената е настанена във ВМА. Припомняме, че вече е ясно, че тя се е заразила след посещение на два конгреса в Европа. Нейното състояние е добро. Тази нощ е прието и едно от нейните контактни лица, също с грипна симптоматика, не е в тежко състояние. Работят и по други проби на контактните лица.

120 380 е общият брой на заразените с коронавирус в световен мащаб, новите случаи са 7158 - в Италия са над 2000 новите случаи, там вече са общо над 12 000 са заразените. Докладва се за нови случаи: в Албания 3, в Гърция - 9, в Румъния 15, Сърбия 6, Хърватия 3.