Афганистанското правителство опроверга информацията, че е започнала акция за спасяването на отлвчените от талибаните южнокорейски граждани, предаде Ройтерс.

Най-вероятно е станала компютърна грешка, заявиха властите.

По-рано беше събщено, че афганистански войници и военнослужещи от силите на НАТО са започнали операция за спасяването на южнокорейските граждани, отвлечени от талибаните в Афганистан, информира АФП.

Няколко района, където се предполага, че талибаните може да държат заложниците, са заградени с кордон, но все още не се е стигнало до сблъсък.

Вчера талибаните заплашиха, че заложниците ще бъдат убити в 14.30 часа местн о време, ако не бъдат освободени активисти на движението, които се намират в афганистански затвори.

Припомняме, автобусът с южнокорейски граждани, който се е движел по главен път от Кандахар за Кабул беше отвлечен от талибанските бунтовници в петък.

Вчера талибаните обявиха, че са убили двамата германци, държани за заложници, тъй като правителството на Германия не е изпълнило условията, които поставиха.
По-късно външното министерство на Афганистан обчви, че единият германец наистина е починал, но от инфаркт, а другият е жив.