Apple нае един от най-близките съюзници на Доналд Тръмп във вашингтонските лобистки кръгове Джефри Милър. Той ще отговаря за минимализиране на загубите на компанията от повишените митата за. Това съобщи CNBC.

Apple се обърна към лобистките услуги на Джефри Милър, за да гарантира, че редица продукти на компанията не попадат в новия списък със стоки, чийто внос от Китай ще подлежи на повишени мита, ако Вашингтон и Пекин не постигнат търговско споразумение преди декември тази година.

Тръмп: Apple може да започне да произвежда в Тексас

Тръмп: Apple може да започне да произвежда в Тексас

Мита от 25% заплашват компанията на Тим Кук

Милър започна да лобира за Apple през октомври, но официално потвърждение беше публикувано едва сега. Договорът за наемане на лобист и неговият екип не съдържа подробности за работата за Apple. Съобщава се само, че Милър ще се занимава с "търговските въпроси, свързани с технологичните стоки и услуги" на компанията.

Митата на САЩ срещу Китай удрят Apple и Nike

Митата на САЩ срещу Китай удрят Apple и Nike

Смартфони, компютри, телевизори, дронове...

На 20 август Доналд Тръмп обяви, че американската корпорация Apple трябва да прехвърли производствените си мощности от Китай в САЩ.

Джефри Милър играеше ключова роля в президентската кампания на Тръмп. През последните месеци той оглави комитета за събиране на средства за преизбирането на държавния глава.