След дълги проверки, договаряния и отлагания в София бе сключен анексът за магистрала "Тракия".

Документът подписаха министърът на регионалното развитие Асен Гагаузов и изпълнителните директори на "Автомагистрала Тракия АД" - Емил Коцев, шеф на „Техноекспортстрой" и Жозе Ернешто Сирило Куштодио душ Сантош, който е директор на една от фирмите в консорциума "MSF".

Времето за преговори за разговори и подписване изтече и започна времето за работа, заяви след подписването министър Гагаузов.

Той подчерта, че българската страна ще държи на стриктното изпълнение на заложените срокове в споразумението.
Ще направим всичко възможно да ускорим работата от гледна точка на отчуждаване и изплащане на терени, добави той и изрази надежда концесионерът да бъде стриктен в изпълнението на ангажиментите си.

Според Асен Гагаузов до края на мандата на правителството трябва да е започнало изграждането на поне още две магистрали, освен магистрала „Тракия" - "Люлин" и "Марица".

Той съобщи още, че във връзка с влизането в сила на анекса за магистрала "Тракия" ще има ново решение на правителството в зависимост от становището на Евростат.

Жозе Ернешто душ Сантош изрази благодарност за доверието, което е гласувано на концесионера и изтъкна, че по време на преговорите са били отправени изключително внимателни изисквания и условия и изрази задоволство, че страните са успели да намерят общ език и обща основа, на която да стъпят.

Той изтъкна,че като концесионери съзнават какво се очаква от тях и зави, че са напълно решени да постигнат заложените в споразумението цели.