Гърция е пред нова блокада заради готвеният за утре национален протест в знак на несъгласие с новите мерки на икономии, замислени от правителството. Протестните действия идват в навечерието на поредния кръг от преговори с международните финансови институции.

В стачката ще участват всички работещи в частния и държавен сектор, както и банките. Няма да се движи метрото. От началото до края на смяната няма да се движат автобусите, трамваите и тролеите.

Във вторник и сряда стачкуват работещите във всички медии.

Според синдикатите утрешната стачка е едно силно послание към правителството, тройката и работодателите, които подготвят още по-строги антиработнически мерки с промени или отмени на колективните трудови договори.

Вчера няколкостотин граждани се събраха на площад Синтагма в центъра на Атина, за да обединят гласа си срещу кървавите мерки за икономии, давайки началото на нова серия от протести, но светкавичната намеса на полицията провали мирния протест. Завръщането на гневните граждани на площада бе съпроводено от раняване на един човек и три ареста на демонстранти.