Втори ден гръцките таксиметрови шофьори протестират срещу плановете на правителството за либерализиране на сектора. Собствениците на таксита предупредиха, че ако решението не бъде оттеглено, следват непрекъснати демонстрации.

Гърция е подложена на натиск от ЕС и от МВФ да либерализира десетки строго регулирани професии, сред които таксиметровите шофьори, шофьорите на камиони, адвокатите и фармацевтите.

Стотици таксиджии протестират в центъра на Атина, тръгна шествие към сградата на парламента. Акцията е подкрепяна от „жълти демонстрации" на територията на цялата страна.

Демонстрантите се отказаха от идеята втори пореден ден да блокират атинското международно летище и пристанището в Пирея. Те обаче продължиха акциите в по-малките регионални пристанища. Блокирани бяха тези в третия по големина град Патра, както и в съседния Катаколо на Пелопонес, където бяха блокирани хиляди туристи.

Таксиджиите заявиха, че не са задържали туристически автобуси, но местни медии опровергаха тази информация, заявявайки че туристите са били блокирани в продължение на половин час.

Шофьорите спряха достъпа и до летище Араксос на Пелопонес. Подобни акции имаше и на летищата в град Лариса и на остров Крит.

Министърът на културата и туризма призова стачкуващите да не нанасят повече загуби за туристическите отрасли. По думите му тези действия са катастрофални за страната.