Кипърските министри, отговарящи за транспорта, корабоплаването и туризма, посетиха в четвъртък новия пътнически терминал на DP World в Лимасол, за да изразят решимостта си да работят заедно за разрешаване на всички проблеми и подобряване на услугите, пише "Катимерини".

Министърът на транспорта Алексис Вафеядис обясни, че действията, които трябва да бъдат предприети, ще бъдат хоризонтални, затова всички те посетиха района, за да видят от първа ръка проблемите и как да предприемат съвместни действия за подобряване както на дейностите в пристанището, така и на въздействието, което тези дейности ще окажат върху останалата част от икономиката.

Заместник-министърът на корабоплаването Марина Хаджиманолис заяви, че тази година властите очакват броят на круизните кораби, пристигащи на пристанището в Лимасол, да се удвои. Хаджиманолис добави, че Royal Caribbean скоро ще открие офиси в Лимасол и е регистрирала круизен кораб в кипърския регистър, като изрази надежда, че още кораби ще бъдат регистрирани в кипърския регистър.

Заместник-министърът на туризма Костас Кумис заяви, че в момента се провеждат консултации с компаниите, които в момента обслужват маршрути, и че намерението е да се разшири диалогът с други компании, които биха проявили интерес, за да се увеличи броят на посетителите, пристигащи в кипърските пристанища.