Германската марка за козметика и парфюмерия Wella е решила да спре доставките на продуктите си в Русия, съобщи вестник "Комерсант", като се позова на писмо от производителя.

"Оттеглянето на Wella е от решаващо значение за индустрията - това беше първият чуждестранен производител на професионална козметика, който постави началото на индустрията", казва Игор Стоянов, основател на верига салони за красота Persona.

Путин търгува санкции срещу храна за света

Путин търгува санкции срещу храна за света

Путин настоява, че настоящата ситуация с продоволствената сигурност е причинена от САЩ и ЕС

Думите му се потвърждават от омбудсмана на Асоциацията на предприемачите от козметичната индустрия Ляля Садикова, която посочва факта, че повечето продукти на Wella идват от чужбина - единствената марка на тази компания, която е локализирана в Русия, е Londa.

Различно е мнението на Пьотр Бобровски, изпълнителен директор на Асоциацията на производителите на парфюмерия, козметика, битова химия и хигиенни продукти, който твърди, че на пазара съществува значителна конкуренция между производителите, която ще позволи на Wella да замени дела на Wella сравнително бързо.

Руски патриотизъм и санкции: Синът на Жириновски смени името си

Руски патриотизъм и санкции: Синът на Жириновски смени името си

Игор Лебедев вече се казва Давид Александрович Гарсия

По-рано губернаторът на Московска област Воробьов изключи възможността за национализация на чуждестранни компании, които напускат Русия.